

# Implementation

Training

18 (Tue) & 19 (Wed) **March** 2025



- Pic 1:016-307 1878 / Pic 2:012-309 1878 Pic 3:010 - 667 0479 / Pic:014-3100479
- 1 Pax RM 1576.80 \*Include 8% SST
- SBL Khas Claimable
- Sudu Emas Academy (M) Sdn Bhd No. 38 (3rd Floor), Jalan Mega 1, Pusat Perdagangan Mega, Jalan Sakeh, 84000, Muar, Johor, Malaysia



Mr S Govindasamy A/L G Subramaniam

The tutor assigned is an experienced and professional trainer with practical application of the subject matter, who will be able to understand and meet the unique requirement of your industry. He is an auditor and Principal Assistant Director at Food Safety and Quality Division, Ministry of Health Malaysia.

# **Implementation HACCP Training**

18 & 19 March 2025 (Tue & Wed)

### Objectives

#### This course aims to provide participants with:

- A comprehensive understanding of the HACCP system
- Exposed to the HACCP Pre-requisite Program; and
- Guided in the identification of hazards through the food handling processes, including the development of a Hazard Worksheet and **HACCP** Plan based on the Critical Points Decision Tree.

### **⇔** Course content

- Introduction
- Pre-requisite Program
- Food Safety
- Documentation and Record
- Verification
- Hazard Analysis and Control Measures
- Monitoring System and Corrective Action

### Targeted participants:

- Quality Assurance
- Production Line Staff
- Labeling Engineer
- Distribution Line Staff



### Sudu Emas Academy Malaysia Sdn. Bhd.

No, 38 (3rd Floor), Jalan Mega 1, Pusat Perdagangan Mega, Jalan Sakeh, 84000 Muar, Johor, Malaysia

> Website: <a href="http://www.halalsmart.com.my">http://www.halalsmart.com.my</a> www.suducircle.com

Sudu Emas Group



# Implementation HACCP Training

18 & 19 March 2025 (Tue & Wed)



### Day 1 - 18th March

08.30 AM (30 Min) - Registration

09.00 AM (30 Min) -Pre-Test

Introduction to Food Safety Assurance Management System and 09.30 AM (30 Min) -

MS 1480:2019

10.00 AM (30 Min) - Tea Break

10.30 AM (30 Min) - Pre-requisite Program (PRP) for HACCP

11.00 AM (30 Min) -Food Safety Policy: Objective, Management and HACCP Team

Responsibilities

11.30 AM (30 Min) -Product Descriptions, Process Flow Diagram and Factory Plan Layout

12.00 PM (1 Hour) -Food Safety Hazards and Food Safety Risk Assessment

01.00 PM (1 Hour) -**Lunch Break** 

02.00 PM (2 Hours) -**Group Work and Presentation** 

04.00 PM (15 Min) - Tea Break

04.15 PM (45 Min) -Identification of Hazards and Determination of Control Measures

05.00 PM End of Day 1



### Day 2 - 19th March

09.00 AM (1 Hour) - Determination of Critical Control Point (CCPs)

**Tea break** 10.00 AM (30 Min) -

10.30 AM (1 Hour) - Determination of critical limit (CL) for CCP

11.30 AM (1 Hour) - Determination of monitoring system for each CCP

Determination of corrective action for each CCP and verification 12.30 PM (30 Min) -

procedures

01.00 PM (1 Hour) - Lunch Break

02.00 PM (2 Hours) - Group Work and Presentation

04.00 PM (15 Min) - Tea Break

04.15 PM (30 Min) - Documentation and record keeping

04.45 PM (15 Min) - Post Questionnaire/Post Test

05.00 PM End of training

# **Details of training**

#### Register Fee (Include 8% SST)

1pax - Rm1576.80

\*Please be inform that all participant that claim HRDF fund, need to pay RM500 for booking fee or 30% upfront payment HRDF, no refundable if cancel

### **Registration procedure:**

The company must submit Form A and slip / payment slip to SUDU EMAS ACADEMY (MALAYSIA) SDN. BHD. by:

Email: training@halalsmart.com.my
training.suduemas1@gmail.com

### **Payment method:**

- Cheque must be made to **SUDU EMAS ACADEMY (MALAYSIA) SDN. BHD.**
- Bank transfer : **PUBLIC BANK 381 6004 131**Registration must be made before / on 17 March 2025

#### **Contact Us:**

Tel - Pic 1:010 - 667 0479 / Pic 2:014-3100479 Pic 3:012-3091878 / Pic 4:016-3071878

#### **Terms & Conditions:**

- Limited spots available
- Participants must wear suitable outfit throughout the seminar
- Participants need to register on:27 Feb 2025 Sudu Emas Classroom
- PPT handouts will be given to all participants during the seminar
- Meals will be provided to the participants:(Breakfast + Lunch + Tea Time)
  - **★** HRD Corp Claimable Courses: Skim Bantuan Latihan Khas



# Form A

## **Attendance Confirmation Form**

Please be informed that we(	*Company Name )	
Company Address:		
Phone No: Email ( PIC ) :		
Hereby agree to attend <b>Imp</b>	lementation HACCP Training18	& 19 March 2025
	Participant Information	
First Participant		
Name :		Gender: F/M
IC No :	Tel No :	
Position :	E-mail :	
Second Participant		
Name :		Gender: F/M
IC No :	Tel No :	
Position :	E-mail :	
Third Participant		
Name :		Gender: F/M
IC No :	Tel No :	
Position :	E-mail :	
Verified by:	Compar	ny Stamp:
Name :		

No Siri: 878413A



#### TRAINING PROVIDER REGISTRATION CERTIFICATE

**AKTA PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA BERHAD, 2001** 

### SUDU EMAS ACADEMY (MALAYSIA) SDN. BHD.

# is hereby registered as a training provider under PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA BERHAD

APPROVAL DATE	EXPIRY DATE
09/11/2024	08/11/2025

This approval is subject to the current terms and conditions of Pembangunan Sumber Manusia Berhad

23/09/2024

**Release Date** 

PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA BERHAD

**DELIVERING QUALITY, DEVELOPING EXCELLENCE**