

Food Business Academy

Internal Audit (MS1480: 2025)

9 (Wed) & 10 (Thu) **July** 2025



### **Target Audience**

- Managing Directors
- Ceos, Managers
- Food Management
- Food Safety Officers
- Lead and Internal Auditors
- HACCP/ FSMS Consultants
- Food Safety Personnel

- Telegram / Call: 014 310 0479 / 016 668 8087
- 1 Pax RM 1576.80 \*Include 8% SST Sebelum 20 Hari Kursus Book Less 15%
- SBL Khas Claimable
- Le Granduer Palm Resort

  Jalan Persiaran Golf, Off Jalan Jumbo, 81250
  Senai, Johor

### **Course content**

- Codex Alimentarius overview, management roles and reviews
- Prerequisite programs, HACCP plan development and implementation
- HACCP system verification and continual improvement

Each section is presented as workshops and challenges designed to ensure attendees learn about the practical application of HACCP. We cover modules including:

- Coverage of the Codex Alimentarius standard and its clauses
- Fitting GMP/HACCP into your existing systems
- The difference between validation and verification of HACCP
- The process approach for preparing, planning, conducting, verifying an HACCP plan
- Workshops

# **Implementation HACCP Training**

9 & 10 July 2025 (Wed & Thu)

# **Day 1 - 9July**

08.00	ΑM	(30	Min)	-	Registration
-------	----	-----	------	---	--------------

- 08.30 AM (30 Min) Training Briefing, Key Note Speech and Training Pre-Assessment
- 09.00 AM (1 Hour) Introduction to ISO 19011: Guideline Auditing Management System

#### 10.00 AM (30 Min) - Tea Break

- 10.30 AM (30 Min) Introduction to MS1514:2022-Good Manufacturing Practice (GMP)
- 11.30 AM (1 Hour) Introduction to MS1480:2025-Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)
- 12.30 AM (30 Min) Question and Answer (Q&A) Session

#### 01.00 PM (1 Hour) - Lunch Break

- 02.00 PM (1 Hour) Audit Checklist
- 03.00 PM (1 Hour) Group Work: Preparing Audit Checklist
- 04.00 PM (30 Min) **Tea Break**
- 04.30 PM (1 Hour) Group Presentation and discussion

## Day 2 - 10 July

- 08.30 AM (30 Min) Recap what studied previous day
- 09.00 AM (1 Hour) Preparing Audit Plan

### 10.00 AM (30 Min) - Tea Break

- 10.30 AM (30 Min) Conducting Opening Meeting
- 11.30 AM (1 Hour) Conducting On-site audit and finding objective evidence for non-conformance Point (HACCP)
- 12.30 AM (30 Min) Writing audit findings

### 01.00 PM (1 Hour) - Lunch Break

- 02.00 PM (1 Hour) Conducting closing meeting and audit report
- 03.00 PM (1 Hour) Group Work: Mock Audit
- 04.00 PM (30 Min) **Tea Break**
- 04.30 PM (1 Hour) Group Presentation and discussion
- 05.30 PM (1 Hour) Post Assessment and Training End

# **Details of training**

### Register Fee (Include 8% SST)

1pax - Rm1576.80

\*Please be inform that all participant that claim HRDF fund, need to pay RM500 for booking fee or 30% upfront payment HRDF, no refundable if cancel

## **Registration procedure:**

The company must submit Form A and slip / payment slip to SUDU EMAS ACADEMY (MALAYSIA) SDN. BHD. by:

Email: training@halalsmart.com.my
 training.suduemas2@gmail.com

### **Payment method:**

- Cheque must be made to **SUDU EMAS ACADEMY (MALAYSIA) SDN. BHD.**
- Bank transfer : **PUBLIC BANK 381 6004 131**Registration must be made before / on **4 July 2025**

## Telegram / Call:

014 - 310 0479 / 016 - 668 8087

### **Terms & Conditions:**

- Limited spots available
- Participants must wear suitable outfit throughout the seminar
- Participants need to register on:
  - 9 July 2025 Sudu Emas Classroom
- PPT handouts will be given to all participants during the seminar
- Meals will be provided to the participants:(Lunch + Tea Time)
  - **★** HRD Corp Claimable Courses: Skim Bantuan Latihan Khas



# Form A

# **Attendance Confirmation Form**

Please be informed that we(*	Company Name )					
Company Address:						
Phone No:	Email ( PIC ) :	Email ( PIC ) :				
Hereby agree to attend <b>HACC</b>	P Internal Audit 9-10 July 202	25				
	Participant Information					
	rai dicipant information					
First Participant						
Name :		Gender: F/M				
IC No :	Tel No :					
Position :	E-mail :					
Second Participant						
Name :		Gender: F/M				
IC No :	Tel No :					
Position :	E-mail :					
Third Participant						
Name :		Gender: F/M				
IC No :	Tel No :					
Position :	E-mail :					
Verified by:	Compa	ny Stamp:				

No Siri: 878413A



### TRAINING PROVIDER REGISTRATION CERTIFICATE

**AKTA PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA BERHAD, 2001** 

## SUDU EMAS ACADEMY (MALAYSIA) SDN. BHD.

# is hereby registered as a training provider under PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA BERHAD

APPROVAL DATE	EXPIRY DATE
09/11/2024	08/11/2025

This approval is subject to the current terms and conditions of Pembangunan Sumber Manusia Berhad

23/09/2024

**Release Date** 

PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA BERHAD

**DELIVERING QUALITY, DEVELOPING EXCELLENCE**